Home Frumusete Cum poti trata rozaceea?

Cum poti trata rozaceea?

3857
1
SHARE
rozaceea tratament

Rozaceea este o afectiune a pielii care se dezvolta in mod obisnuit in anii adolescentei sau in jurul varstei de 20 de ani si apoi se poate agrava la 30-40 de ani. Nu se cunoaste exact cauza rozaceei, desi exista multi factori care pot contribui la aparitia acesteia. Specialistii spun ca nu se poate rezolva complet, insa este posibil sa limitezi factorii declansatori.

In functie de tipul de rosacee, persoanele pot prezenta simptome precum: roseata pe fata, in special spre centrul obrajilor si nasului, vizibilitatea vaselor de sange sparte, pielea sensibila care reactioneaza la expunerea la soare sau la produsele de ingrijire a pielii, senzatia de piele fierbinte, pielea uscata, sensibilitatea pielii in jurul ochilor. Simptomele pot sa apara sau sa dispara in functie de stilul tau de viata – daca te simti stresat, indiferent daca ai stat prea mult timp la soare sau daca alimentatia declanseaza orice reactie autoimuna.

Un studiu realizat de Societatea Nationala a Rozaceei din SUA a dezvaluit faptul ca 88% dintre pacientii cu rozacee severa au recunoscut ca problema le-a afectat interactiunile lor profesionale, iar peste jumatate au spus ca au evitat si un job din cauza problemelor legate de piele.

Ce poti face? Identifica factorii declansatori ai rozaceei!

In primul rand, trebuie sa identifici acei factori declansatori din viata ta. Cremele cu substante periculoase, dure, terapia cu lumina solara si diverse alte lotiuni pot face ca pielea sa arate si mai rau. Pentru unii oameni, aceste tratamente pot reduce semnele si simptomele, cel putin temporar, dar nu rezolva cauza principala a problemei. Trebuie sa vezi si care este starea sanatatii tale generale: cat de bine ai digerat substantele nutritive, daca ai sensibilitati sau alergii, daca e echilibrat nivelul hormonilor, daca ai somnul suficient sau insuficient etc.

Specialistii spun ca cele mai bune alimente pentru vindecarea rozaceei sunt:

  • Legumele si fructele organice – care contin compusi antiinflamatori, antioxidanti, vitamine si minerale care ajuta la reconstruirea celulelor pielii sanatoase. Legumele cu frunze si fructele si legumele portocalii / galbene sunt deosebit de eficiente deoarece ofera carotenoide care lupta impotriva daunelor provocate de expunerea la soare. Trebuie alese cele organice pentru a reduce expunerea la toxine si substantele chimice, care pot declansa reactiile cutanate.
  • Grasimile sanatoase – Uleiul de cocos, uleiul de masline, avocado, nuci si seminte (cum ar fi semintele de in si semintele de chia) pot contribui la reducerea inflamatiei intestinului – un posibil factor al declansarii rozaceei.
  • Proteine ​​curate, de inalta calitate – Somon salbatic, oua si pasari crescute la curte.
  • Produsele antiinflamatoare si plantele medicinale – turmericul, ghimbirul, usturoiul, ceapa, broccoli, varza, verdeturile, morcovii, rosiile si ceaiul verde sunt eficiente in combaterea inflamatiei pielii. De exemplu, fa o ceasca de ceai verde, las-o in frigider timp de 30 de minute, apoi inmoaie o carpa moale sau o discheta din bumbac si aplica pe zonele afectate. Sau foloseste comprese cu ceai de musetel.

Alte sfaturi:

  • Trebuie sa elimini orice crezi ca iti poate declansa alergii – gluten, nuci, crustacee; alcoolul si cafeaua, zaharul si alimentele procesate, prajite, grasimile nesanatoase.
  • Utilizeaza lotiunile de protectie solara, dar alege-le cu grija. Studiile arata ca multe produse de protectie solara sunt toxice si, prin urmare, iti pot face mai mult rau decat bine.
  • Foloseste produse cosmetice naturale.
  • Multe suplimente si uleiuri esentiale pot ajuta la combaterea inflamatiei. Remediile pe baza de plante sunt eficiente in vindecarea diferitelor tipuri de boli ale pielii, chiar si in cazul pielii sensibile. Arborele de ceai, levantica, eucaliptul, musetelul, trandafirul, rozmarinul si cimbrul – combinate obligatoriu cu ulei de baza (ulei de cocos, ulei de jojoba). Este suficient sa pui 3 picaturi de ulei esential in jumatate de lingurita cu ulei de cocos si sa aplici pe zona afectata, nu mai mult de doua ori pe zi. Pentru siguranta, fa mai intai un test pe o portiune de piele pentru a te asigura ca nu ai o reactie alergica la acestea.
  • Redu stresul.

 

 

Surse folosite: 1, 2, 3

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here