Home Sanatate Cum alegi un scaun ergonomic pentru birou?

Cum alegi un scaun ergonomic pentru birou?

1208
0
SHARE
scaun ergonomic1

Daca lucrezi intr-un birou, cel mai probabil ca iti petreci majoritatea timpului pe un scaun, intr-o pozitie care streseaza coloana vertebrala. Astfel, pentru a preveni afectiunile este important sa stai pe un scaun care oferta suport lombar adecvat si asigura o postura corecta in fata calculatorului.

Un scaun ergonomic pentru birou este ceea ce ai nevoie in acest sens. Dar care scaun se potriveste cel mai bine, caci exista o sumedenie de modele? Nu exista cel mai bun scaun pentru birou, dar exista trei caracteristici importante pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi un scaun pentru birou, pe care vei petrece multe ore lucrand.

Iata care sunt cele trei caracteristici obligatorii pe care trebuie sa le iei in considerare cand alegi un scaun ergonomic:

  • Inaltimea scaunului – scaunele pentru birou trebuie sa fie usor de reglat. Inaltimea trebuie sa permita utilizatorului sa aiba picioarele pe pamant, coapsele orizontale (sa formeze un unghi de 90 de grade cu gambele), dar si antebratul trebuie sa fie orizontal, pozitionat pe birou.
  • Suport lombar – suportul inferior al scaunul este foarte important. Coloana vertebrala prezinta o curbura in partea inferioara. Daca aceasta nu este sustinuta corect, pot aparea dureri si afectiuni la nivel structural. Astfel, scaunul ergonomic trebuie sa permita o ajustare in inaltime si adancime a suportului lombar, pentru a se adapta nevoilor utilizatorului.
  • Spatarul scaunul ergonomic – acesta trebuie sa aiba o inaltime intre 30 cm si 50 cm. Daca spatarul este separat de scaun, acesta trebuie reglat in inaltime si in unghi. In cazul in care scaunul are sezului si spatarul ca o singura piesa, spatarul trebuie sa poata fi reglat cu un sistem de blocare.

Specialistii magazinului online de scaune  www.scaune-online.ro mai mentioneaza, pe langa aceste caracteristici, si materialul din care este realizat scaunul ergonomic. Acesta trebuie sa permita o buna circulatie a aerului. De asemenea, manerele scaunului trebuie sa fie reglabile, iar scaunul sa se poata roti, pentru ca utilizatorul sa aiba o mai buna mobilitate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here