Home Stare de bine Dermatilomania: cand anxietatea dauneaza pielii

Dermatilomania: cand anxietatea dauneaza pielii

1228
0
SHARE
dermatilomania

Dermatilomania sau tulburarea de excoriatie este un tip de perturbare psihologica cauzata de anxietate. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin necesitatea irepresibila de a zgaria pielea, de a te scarpina.

Majoritatea dintre noi a experimentat, la un moment, dat ceva similar. Atunci cand trecem printr-o perioada stresanta, anxioasa, este posibil sa dezvoltam un astfel de comportament. In aceste perioade, mintea noastra cauta modalitati de a canaliza si de a se elibera de presiunea interna.

Dermatilomania apare atunci cand o persoana efectueaza aceasta actiune in mod excesiv, pana in punctul in care apar rani si leziuni grave ale pielii.

Asa cum indica si numele, afectiunea este o manie, o obsesie compulsiva. Aceasta problema de origine psihologica apare inclusiv in Manualul de Diagnostic al Tulburarilor Mintale.

Citeste si: Cum scapi de migrene in mod natural?

Despre dermatilomanie a vorbit prima oara Dr. Erasmus Wilson, in 1875, iar mai tarziu, un specialist in dermatologie franceza, Louis-Anne-Jean Brocq, se ocupa de cazul unei femei care isi ranise fata atat de tare, incat era de nerecunoscut.

Nevoia de a se zgaria, de a-si ciupi in mod repetat scabele de acnee a cauzat aparitia unei infectii grave a pielii, care i-a lasat pacientei urme pentru toata viata.

Daca te confrunti cu simptomele prezentate in material, iti recomandam sa mergi la un medic specialist, dar si la un terapeut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here