Home Sanatate Cinci remedii pentru durerile de spate

Cinci remedii pentru durerile de spate

2441
0
SHARE
durere de spate remedii

Durerea de spate reprezinta reactia la anumiti stimuli nervosi care ne avertizeaza ca la nivelul coloanei vertebrale s-a produs o perturbare.

Zona lombara este cea mai comuna zona pentru durere, deoarece ea sustine cea mai mare parte a greutatii partii superioare a corpului. Majoritatea oamenilor are dureri de spate cel putin o data pe parcursul vietii.

Cauzele aparitiei durerilor de spate

Sanatatea spatelui este strans legata de tot ceea ce facem, de la ce pantofi alegem sa purtam, pana la scaunul pe care stam la birou sau salteaua pe care dormim noaptea.

Medicii spun ca jumatate dintre romani au probleme cu coloana vertebrala, o mare parte din cazuri fiind datorate pozitiilor incorecte la birou si in pat. 

Putini constientizam problemele la care ne expunem atunci cand ne odihnim pe o saltea proasta.

Desi spunem ca ne odihnim, de multe ori ne trezim mai obositi decat eram atunci cand ne-am pus la somn. Acest lucru se intampla deseori din cauza unei saltele proaste pe care dormim, careia i-a trecut vremea de mult timp.

Specialistii in saltele ai magazinului online www.saltele-online.ro ne informeaza ca durata medie de viata a unei saltele obisnuite  este de aproximativ 8 ani, aceasta necesitand a fi schimbata dupa aceasta perioada din mai multe motive.

Durerile de spate sunt asociate frecvent si cu:

  • hernia de disc – atunci cand discurile intervertebrale sunt supuse, o data cu inaintarea in varsta, unui proces de degenerare care le scade rezistenta.
  • leziuni ale coloanei vertebrale
  • osteoporoza
  • spondilita anchilozanta
  • cifoza sau scolioza
  • afectiuni renale
  • endometrioza.

Cinci remedii pentru durerile de spate

  1. Pentru ca am vorbit despre importanta somnului pentru un corp sanatos si conditiile in care apar durerile de spate, primul remediu pe care ti-l propunem pentru a combate durerile de spate este schimbarea saltelei.

Pentru cei cu probleme ale coloanei vertebrale, saltelele ortopedice sunt o alegere inteleapta. Acestea sunt construite pe un suport ferm si mentin coloana vertebrala in pozitie corecta. De asemenea, saltelelele cu memory foam permit corpului sa ramana in pozitia naturala, eliminand punctele de presiune.

2. Exercitiile de intarire pot fi o modalitate eficienta de a accelera recuperarea din cauza durerii cronice sau subacute. Mentinerea si cresterea puterii musculare este deosebit de importanta pentru persoanele cu neregularitati scheletice.

Aceste exercitii, efectuate in prezenta unui kinetoterapeut, sustin spatele, imbunatatesc mobilitatea si flexibilitatea si promoveaza pozitionarea corecta si postura sunt adesea folosite in combinatie cu alte interventii.

Citeste si: Cum alegi o saltea potrivita copilului tau?

3. Masajul poate contribui la relaxarea musculara si eliminarea durerii. Acesta elibereaza endorfinele care contribuie la inducerea relaxarii si la ameliorarea durerii. Terapia cu masaj ofera o usurare a durerii de spate, iar beneficiile dureaza minim 6 luni.

4. Diferenta in riscul de dureri de spate intre persoanele obeze si cele cu greutate normala este considerabila. Asadar, este important sa ai o greutate normala, un corp echilibrat, pentru a preveni durerile de spate. Persoanele care isi poarta greutatea in zona abdominala, comparativ cu fesele si zona soldului, sunt, de asemenea, mai expuse riscului.

Atunci cand stati pe scaun incercati sa va pastrati genunchii si soldurile echilibrate si tineti talpile drepte pe podea – daca nu puteti, utilizati un scaun de picioare.

Mentine o alimentatie si o dieta adecvata, pentru a reduce si a preveni cresterea in greutate excesiva, in special in jurul taliei, care solicita muschii spatelui.

Citeste si: Cum alegi un scaun ergonomic pentru birou?

5. Practica respiratia diafragmatica! Aceasta va implica muschiul diafragmei si va incuraja muschii din spate sa se relaxeze. Inspira in stomac, astfel incat buricul sa se ridice spre tavan, respira, astfel incat buricul sa se traga in jos, repeta acest proces.

Nu ignora semnele timpurii ale oricarei afectiuni! Cu cat ajungi la medic mai rapid, cu atat sansele de vindecare sau control al afectiunii cresc exponential.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here