Home Frumusete Uleiul de ricin, beneficii pentru sanatate si sfaturi pentru frumusete

Uleiul de ricin, beneficii pentru sanatate si sfaturi pentru frumusete

78
0
SHARE
ulei de ricin butic de sanatate

Cunoscut popular ca si „ulei de castor„, uleiul de ricin provine din semintele de ricin, o planta cultivata in India, Asia, Brazilia si unele tari africane. Acest ulei fara gust, dar foarte dens, are numeroase proprietati, fiind utilizat in industria sanatatii si a frumusetii pentru beneficiile sale.

Compozitia uleiul de ricin consta in mare parte din trigliceride. Compusul major este acidul ricinoleic, care este un acid gras mononesaturat ce are proprietati antiinflamatorii. De asemenea, ricinul contine in cantitati mai mici alti acizi precum acizii oleic si linoleic cu multiple efecte benefice pentru sanatate.

Beneficiile uleiului de ricin pentru sanatate

Mult timp, uleiul de ricin a fost utilizat pentru efectele sale laxative. Acidul ricinoleic, principalul acid gras din uleiul de ricin, se ataseaza de receptorii celulelor musculare netede ale peretilor intestinali si stimuleaza muschii sa impinga scaunul, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva constipatiei. Uleiul de ricin este un puternic purgativ si nu iti recomandam sa il utilizezi decat la recomandarea unui medic, in combinatia si cantitatea potrivite.

Un alt mod in care poate fi folosit acest produs este masajul, ajutand la eliminarea tensiunii musculare. Pentru eficienta maxima, amesteca doua parti de ulei de ricin cu opt parti de ulei de migdale dulci. Maseaza cateva minute zona afectata si vei observa ca tensiunea dispare.

De asemenea, uleiul de ricin reduce durerile provocate de artrita, umflaturile degetelor si durerile articulare. Putin ulei de ricin cald, turnat pe o bucatica de vata introdusa in ureche, calmeaza durerea cauzata de otite si grabeste vindecarea infectiilor urechii.
Aplicat pe picioare, uleiul de ricin calmeaza si vindeca bataturile.

Citeste si: Beneficiile pentru sanatate ale polenului

Beneficiile uleiului de ricin pentru frumusete

Uleiul de ricin are numeroase intrebuintari in industria frumusetii, deoarece este bogat in nutrienti si intra rapid in piele. El poate fi utilizat ca si demachiant, pentru inlaturarea urmelor de machiaj, dar si pentru atenuarea petelor brune (pigmentare) de pe piele.

Amestecat cu putin ulei de cocos, uleiul de ricin combate cearcanele. Aplicat in fiecare zi, prin masaj, tratamentul inlatura semnele oboselii de pe chipul tau.

Uleiul de ricin este eficient si pentru ingrijirea unghiilor si a parului. Locuitorii din Antile si Africa folosesc acest produs pentru indreptarea parului cret, dar el este extrem de eficient mai ales pentru revitalizarea firelor de par, prevenirea despicarii varfurilor si tratarea scalpului si a parului uscat.

Citeste si: Cosmeticele romanesti Nympheum aduc natura mai aproape de tine

Folosind varfurile degetelor se vor aplica 8-9 picaturi de ulei de ricin pe scalpul proaspat spalat si la radacinile firelor de par. Se lasa sa actioneze aproximativ 15′ – 20′ si apoi se spala bine parul cu sampon, pana la indepartarea in totalitate a uleiului.

Nu in ultimul rand, uleiul de ricin poate fi utilizat pentru eliminarea celulitei, dar si pentru ingrijirea calcaielor crapate. 

Citeste si: Beneficiile pentru sanatate ale gutuilor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here