Home Familie si Relatii BARZA lanseaza testul de sarcina cu determinarea saptamanii

BARZA lanseaza testul de sarcina cu determinarea saptamanii

1090
0
SHARE
test de sarcina barza

Evolutia testelor de sarcina

Istoria plaseaza primul test de sarcina in Egiptul Antic, in anii 1400 i.Hr. Pe atunci, femeile urinau pe seminte de grau si orz, iar daca acestea incolteau, sarcina era confirmata.

Cercetatorii moderni au efectuat o serie de teste pentru a valida aceasta informatie si au demonstrat faptul ca in 70% dintre incercarile cu femei insarcinate, semintele incolteau.

Prin anii 1920, cercetatorii faceau experimente prin care injectau urina femeilor insarcinate in iepuri. Ulterior injectarii, in organismul animalelor testate se declansa ovulatia, ceea ce confirma faptul ca femeia de la care provenea urina era insarcinata.

Datorita proceselor inregistrate in domeniul imunologiei, procesul de testare a putut fi simplificat. Astfel, in anii 1970 a fost patentat primul test de sarcina care putea fi utilizat acasa.

Acest test era compus din mai multe obiecte care trebuiau ordonate dupa instructiuni precise pentru a obtine testul: recipient steril, pipeta, apa purificata si substante chimice. Desi era un mecanism destul de complicat, acest test a avut un real succes pentru ca putea fi utilizat in intimitatea caminului. (Predictor, sursa foto: www.smithsonianmag.com)

In anul 1995 a aparut testul de sarcina BARZA, fiind primul test de sarcina din Romania. Progresele tehnologice si cele din domeniul imunologiei au permis dezvoltarea primului test clasic de sarcina BARZA, ulterior crearea unui test de sarcina ultrasensibil, care poate detecta sarcina cu 5 zile mai devreme de la data probabila a menstruatiei, iar in prezent, aparitia testului de sarcina cu determinarea saptamanii.

Citeste si: Bea acest smoothie si nu vei mai raci iarna

Testul de sarcina cu determinarea saptamanii

Testul de sarcina BARZA cu determinarea saptamanii este un test imunologic care detecteaza prezenta hormonului hCG (hormonul secretat de placenta in timpul primelor luni de sarcina) in urina, cu o acuratete de peste 99%.

Depistarea semi-cantitativa a unor cantitati foarte mici de hormon hCG in urina (10mIU/ml.) permite indicarea saptamanilor care au trecut de la momentul conceptiei. Mai exact, indica varsta sarcinii astfel: de la 1 la 2 saptamani, de la a 2-a la a 3-a saptamana, 3 saptamani sau mai mult.

Aceasta noua descoperire tehnologica vine in intampinarea femeilor care se confrunta cu dereglari ale ciclului menstrual si nu pot identifica cu exactitate ziua conceptiei.

Datorita faptului ca testul de sarcina BARZA cu determinarea saptamanii poate depsita o foarte mica cantitate de hCG in urina, este in acelasi timp si un test ultrasensibil. In plus, poate fi efectuat in orice moment al zilei.
Testul de sarcina BARZA cu determinarea saptamanii este disponibil online, pe www.testulbarza.ro si in farmacii.

Citeste si: 6 salate energizante, usor de pregatit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here