Home Sanatate Patru remedii naturale pentru a elimina flatulenta

Patru remedii naturale pentru a elimina flatulenta

1412
0
SHARE
remedii-flatulenta

Proprietatile carminative si anti-inflamatorii ale unor ingrediente naturale ne ajuta sa scapam de flatulenta. Te confrunti cu aceasta problema? Uite care sunt recomandarile noastre!

Daca esti in cautarea unei modalitati naturale pentru a trata flatulenta, trebuie sa stii ca unele plante medicinale, precum chimenul, feniculul, scortisoara sau ghimbirul, pot fi foarte eficiente.

Din acest articol vei afla ce proprietati ale acestor plante reduc gazele si imbunatatesc digestia, dar si cum le poti consuma.

Chimenul face parte din familia Apiaceae si este utilizat pe scara larga in India, tarile asiatice, America de Sud si Africa. Gustul intens, cu note de pamant, face ca acest condiment sa fie pus in cantitate destul de mica in mancaruri, dar este suficient pentru ca substantele nutritive sa mentina sanatatea organismului.

Chimenul este o sursa de fier, mangan, magneziu, calciu si fosfor. Vitaminele prezente in acesta includ tiamina, riboflavina, niacinul, vitamina A, C, E, K si vitamina B6. Efectul carminativ al chimenului este cel care contribuie la eliminarea gazelor intestinale. Datorita uleiurilor sale esentiale si a magneziului acesta sustine digestia ofera o usurare a stomacului, mai ales cand este consumat in apa fierbinte.

Intr-o lucrare publicată in Jurnalul de Boli Digestive din Orientul Mijlociu din 2013, a fost dezvaluita eficacitatea extractului de chimen in tratarea tulburarilor gastrointestinale cum ar fi balonarea.

Aroma intensa, care provine dintr-un compus organic numit cuminaldehida, principala componenta a uleiului sau esential, activeaza glandele salivare din gura, care faciliteaza digestia primara a alimentelor. Timololul, un alt compus prezent in chimen, stimuleaza glandele care secreta acizi, bila si enzime responsabile pentru digestia completa a alimentelor din stomac si intestine.

Feniculul este utilizat si el frecvent in bolile digestive. Atat semintele cat si frunzele acestei plate sunt utilizate pentru a facilita eliminarea gazelor din organism. Este un bun regulator intestinal, atat pentru constipatie, cat si pentru diaree.

Acesta poate fi consumat in infuzie sau il putem adauga crud in salate sau mancaruri. Uleiul esential de fenicul este ideal pentru masajul abdomenului.

Scortisoara este un condiment foarte popular, care se evidentiaza prin proprietatile sale antiinflamatorii, antimicrobiene, antioxidante, antidiabetice si anticanceroase. Prin urmare, este un digestiv puternic.

Scortisoara este extrem de benefica cand vine vorba de tratarea flatulentei, dar este recomandata si in caz de indigestie, paraziti intestinali si pentru imbunatatirea functiei hepatice.

Ghimbirul are si el proprietati antiinflamatorii si digestive, ajutand la eliminarea gazelor si a indigestiei. Acest rizom este bogat in gingerol, un compus care stimuleaza activitatea gastro-intestinala. Există multi alti compusi antiinflamatori si antioxidanti, cum ar fi acidul pantotenic, beta-carotenul, capsaicina, curcumina, acidul cafeic si salicilatul. De asemenea, prezenta unor compusi activi, cum ar fi shogaol, zerumbona, terpenoide, flavonoide, paradol si zingerone, ofera multe beneficii pentru sanatate.

Aceasta planta mai contine minerale (sodiu, fier, potasiu, magneziu, fosfor si zinc), vitamine (vitamina C, acid folic, vitamina B6, riboflavina si niacina), carbohidrati, fibre si proteine. Pe langa faptul ca are proprietati carminative, ghimbirul este un bun laxativ fara a afecta intestinul.

Ce alte sfaturi poti urma pentru a preveni flatulenta?

Mai jos iti impartasim cateva sfaturi care, impreuna cu remediile naturale de mai sus, te vor ajuta sa elimini flatulenta.

  • Una dintre cauzele flatulentei este mancatul fara a mesteca alimentele bine. Ar trebui sa te obisnuiesti sa mesteci bine alimentele, intr-un mediu linistit, fara sa fii stresat/a.
  • De asemenea, este recomandat sa eviti conversatiile, iar daca totusi porti discutii in timpul mesei, ar fi bine sa fie placute, pozitive.
  • Alege sa mananci cat mai simplu, adica alege alimente usor de digerat, fara a combina prea multe. De exemplu, evitați laptele în alte alimente, precum și salate și unele fructe, cum ar fi pepene verde și pepene galben. Este de preferat să luați aceste alimente singur.
  • Mananca putin si des! Evita sa bei apa in timpul mesei, apa este mai sanatoasa in afara meselor, bauta pe tot parcursul zilei.
    Evitați să beți multă apă în timp ce mâncăm. Este mai sănătoasă să o faceți pe parcursul zilei, în afara meselor.
  • Nu manca daca nu simti ca ti-e foame!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here