Home Sanatate Conjunctivita la copii – pericolul din umbra

Conjunctivita la copii – pericolul din umbra

632
0
SHARE
conjunctivita la copii
https://depositphotos.com/portfolio-4678277.html

Odata cu inceperea scolii, copiii devin vulnerabili in fata microbilor din mediile aglomerate, fiind predispusi imbolnavirii. De aceea, ei trebuie protejati printr-un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata, acordandu-se o importanta majora igienei personale. Una dintre cele mai frecvente boli de care elevii se molipsesc in timpul orelor de curs este reprezentata de conjunctivita.

Conjunctivita este o boala infectioasa a ochiului, cauzata de o bacterie sau virus si care se manifesta prin inrosirea ochiului, inflamarea mucoasei pleoapelor, secretii abundente, eliminarea unei cantitati mari de lacrimi, vedere neclara, usor incetosata sau chiar fotofobie (incapacitatea de a tolera lumina soarelui), in functie de gravitatea fiecarui caz.

Aceasta afectiune se intalneste in special la copiii cu varsta sub 5 ani, raportandu-se descresterea acestor ,,incidente” odata cu inaintarea in varsta. Specialistii recomanda ca, pe timpul confruntarii cu acest tip de infectie, copiii sa ramana acasa cel putin o zi sau pana cand acele secretii abundente ale ochiului inceteaza, pentru a preveni contagierea si altor persoane. Simptomele se manifesta in decursul a 24, pana la 72 de ore de la momentul infectarii si dureaza aproximativ trei saptamani pana la vindecarea completa.

Citeste si: Remedii naturale impotriva cearcanelor

Nu numai pe cale infectioasa pot dobandi copiii aceasta boala, ci si din cauza anumitor alergeni si factori iritanti, ca de exemplu praful, substante poluante regasite in mediul inconjurator, clorul folosit in tratarea piscinei, fumul de tigara sau chiar samponul.

Tratamentul corect al conjunctivitei se stabileste in functie de cauza care a condus la aparitia acesteia, de catre un personal specializat. Cel mai adesea, se trateaza cu ajutorul antibioticelor, a diferitelor unguente sau picaturi de ochi, aplicate la nivelul conjunctivei, de cateva ori pe zi. Este importanta continuarea tratamentului chiar si dupa ce se observa o ameliorare, pentru a preveni recidiva.

In cazul in care copilul prezinta una dintre simptomele asociate conjunctivitei, cabinetele de oftalmologie va staa la dispozitie pentru un consult medical specializat si o examinare minutioasa care sa contribuie la stabilirea unui tratament cat mai eficient.

Citeste si: Cum sa ai grija de ochii tai in era digitala?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here