Home Frumusete Crema depigmentara: ce este si cum o folosesti?

Crema depigmentara: ce este si cum o folosesti?

1120
0
SHARE
tratament crema depigmentara

Aparitia petelor pe piele este una dintre cele mai temute probleme de estetica in randul oamenilor. Din pacate, expunerea la soare, varsta, dezechilibrele hormonale si alti factori cresc riscul aparitie petelor pigmentare. De aceea, multe persoane aleg sa foloseasca o crema depigmentara.

Acestea sunt produse care au in componenta substante care ajuta la atenuarea hiperpigmentarii pielii, facand pielea sa aiba o culoare uniforma si sa arate mai tanara. Mai exact, componentele unei creme depigmentare au capacitatea de a obstructiona melanina in zonele afectate si de a stimula hidratarea si regenerarea celulelor.

Conform unui articol din NHS Foundation Trust, crema depigmentara poate contine o combinatie de diferite medicamente, inclusiv hidrochinona, retinoizi si corticosteroizi, fiecare cu actiuni diferite asupra pielii:

Hidrochinona (sau eterul monobenzilic al hidrochinonei) este o substanta care ajuta la inhibarea supraproductiei melanocitelor – celulele pigmentare.
Retinoizi (ca tretinoina si acidul retinoic) ajuta la stimularea regenerarii celulelor pielii. In plus, ele faciliteaza patrunderea hidrochinonei in piele.
Corticosteroizii au capacitatea de a scadea si de a preveni inflamatia pielii. Cel mai frecvent exemplu este hidrocortizonul.

Pe acestea, cremele depigmentante pot contine si Vitamina C, acid kojic, gel adaptalen sau acid azelaic. Unele contin si extracte de plante.

Cum se foloseste crema depigmentara?

In primul rand, trebuie sa stii ca efectele nu sunt instantanee. Tratarea petelor pielii necesita timp. Dar, un factor determinant pentru a obtine rezultate bune este folosirea corecta a cremei. Intre 6 si 12 luni vor incepe sa se vada efectele, daca o folosesti o data sau de doua ori pe zi.

Inainte de a utiliza o astfel de crema, spala-te bine pe maini si curata-ti fata temeinic. Apoi, aplica un strat subtire de crema cu miscari circulare si delicate.

Nu aplica crema in jurul ochilor, pentru aceasta zona exista produse speciale. De asemenea, nu aplica crema pe zone cu zgarieturi, arsuri sau eruptii cutanate.

Citeste si: Etape de baza pentru o rutina cosmetica eficienta

Cand vine vorba de prevenirea si tratarea petelor pigmentare, exista un produs care nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire: crema cu factor de protectie solara. Academia Americana de Dermatologie spune ca aplicarea cremei cu protectie este esentiala chiar si atunci cand ploua sau ninge. Pentru aceasta crema alege un SPF 30. De asemenea, crema de protectia poate include oxid de zinc sau dioxid de titan.

Când vine vorba de prevenirea și tratarea cusururilor pielii, există un produs care nu poate fi ratat: protecția solară. Potrivit informațiilor de la Academia Americană de Dermatologie, aplicarea protecției solare este esențială, chiar și atunci când plouă sau ninge în aer liber.

Deci, în mod ideal, alegeți o formulă care să ofere SPF 30 sau mai mare. De asemenea, este bine că conține oxid de zinc sau dioxid de titan. Daca ai pielea grasa, alternativele „non-comedogene” pot ajuta pielea.

Efecte negative ale cremei depigmentare

In functie de formula, crema depigmentara poate provoca fotosensibilitate. Prin urmare, este recomandat ca aceasta sa fie utilizata noaptea. Intre efectele secundare care au fost raportate se inscriu: iritatii usoare, reactii alergice, arsuri, mancarime, dermatita.

In cazul prezentarii acestor simptome, intrerupe imediat aplicarea cremei si consulta medicul dermatolog.

Verifica bine continutul cremei, deoarece unele pot avea mercur si alte ingrediente daunatoare pielii.

Citeste si: 3 sfaturi pentru a ameliora pielea uscata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here