Home Sanatate (P) 5 remedii pentru colesterol marit pe care le gasesti intr-o farmacie...

(P) 5 remedii pentru colesterol marit pe care le gasesti intr-o farmacie naturista

704
0
SHARE
remedii colesterol marit

Colesterol HDL si colesterol LDL sunt termeni cunoscuti de majoritatea dintre noi, chiar daca nu suntem medici. Acest lucru se datoreaza importantei pe care acestia o au pentru sanatatea noastra. Atat colesterolul HDL, cat si LDL sunt parte a colesterolului total din organism. In sine, ele sunt substante grase de care celulele au nevoie pentru metabolism. Nu sunt ceva ce nu ar trebui sa avem, ci pe care trebuie sa il controlam.

Ceea ce putem masura prin intermediul unui test de sange este:

  • Colesterol HDL: grasimea care curata arterele, fara a le infunda. Acesta este ceea ce numim „colesterol bun„.
  • Colesterol LDL: este tipul de colesterol care se depune pe peretii arteriali si poate deveni extrem de periculos. Acesta mai este cunoscut si sub numele de „colesterol rau„.
  • Trigliceride: un anumit tip de grasime care se gaseste in celule si in sange, care variaza in functie de alimentatia persoanei.

Citeste si: Dieta care te ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau

Ceea ce numim colesterol total este suma cantitatii de colesterol HDL si LDL. Acesta din urma este, asa cum am mentionat, cel mai periculos. De aceea, daca te confruncti cu colesterol LDL marit, iti recomandam sa citesti articolul pana la capat, pentru a vedea cum il poti tine sub control.

Asadar, acronimul LDL vine din termenul „Low Density Lipoprotein„, adica lipoproteina cu densitate scazuta. El este asociat cu daune, deoarece tinde sa se depuna pe peretii interiori ai arterelor, obstructionand fluxul sanguin.

Arterioscleroza, de exemplu, are in colesterolul rau un aliat, iar cardiologii insista ca valorile acestuia sa fie reduse, pentru a preveni atacurile de cord si angina pectorala. In definitiv, o valoare crescuta a colesterolul LDL inseamna o cantitate mai mica de oxigen transportata catre organele vitale.

Citeste si: 6 salate energizante, usor de preparat

Se considera ca mai putin de 100 de miligrame pe decilitru de LDL este sanatos, dar ar fi acceptabile si valorile pana la 130 miligrame pe decilitru. Peste acest  nivel suntem expusi riscului.

Fa-ti analize periodic si tine sub control aceasta substanta! Si exista o serie de masuri preventive si remedii pe care le poti adopta in acest sens. Unele tin de stilul tau de viata in general, iar pe altele le gasesti intr-o farmacie naturista. Iata care sunt acestea:

  • Controlul greutatii – o persoana supraponderala, pe langa riscul asociat cu obezitatea, este expusa la cresterea colesterolul rau. Vestea buna este ca odata cu scaderea indicelui de masa corporala, prin metode sanatoase, scade si colesterolul LDL.
  • Activitatea fizica – un stil de viata sedentar creste nivelul de colesterol rau. Sportul consuma grasime corporala pentru a genera energia necesara muschilor, eliminand colesterolul circulant din artere si ajutand la curatarea acestora.
  • Alimentatia echilibrata – echilibrul nutritional stimuleaza activitatea colesterolului HDL (colesterol bun) si il face mai eficient in transportul de grasimi. De asemenea, consumul excesiv de grasimi saturate (pe care le gasesti in alimente precum lapte, unt, inghetata, carne rosie, unt, smantana, margarina (aceasta contine si grasimi trans, extrem de nocive), ulei de cocos) ridica colesterolul LDL peste masurile acceptate.
  • Tutun: printre toate efectele negative ale acestuia se numara si scaderea nivelului de colesterol bun din organism. Renunta la fumat!
  • Extract de turmeric si piperina – turmericul este considerat regele condimentelor, gratie efectelor sale antiinflamatoare si antitumorale. De asemenea, pastreaza sub control colesterolul si glicemia. De cealalta parte, piperina este esenta boabelor de piper si stimuleaza regenerarea celulara, are actiune neuroprotectoare si antiinflamatorie. Suplimentul alimentar cu piperina si curcumina de pe Pharmag.ro – farmacie naturista sustine un stil de viata sanatos, mai ales daca este asociat unei alimentatii echilibrate.
  • Supliment cu Garcinia Cambogia – studiile arata ca aceasta planta originara din Indonezia stimuleaza organismul sa consume grasimea si sa construiasca tesut muscular. Prin eliminarea tesutului adipos si a celulitei, obtinem si un aspect fizic placut, pe langa o stare mai buna de sanatate. Aceste supliment este recomandat pentru cei care vor sa scada in greutate si are efecte pozitive mai ales daca este insotit de o dieta corecta.
  • Suc de goji – fructele de goji au numeroase beneficii pentru sanatate, fiind utilizate de mii de ani. Ele contin vitamine din grupul B, aminoacizi cu efect puternic antioxidant, dar si minerale, precum Zinc, Seleniu, Calciu, Fosfor si Fier. Sucul de goji de pe Pharmag concentreaza toate aceste beneficii. Impreuna cu o dieta echilibrata, nutrientii din acest suc lupta impotriva colesterolului marit si a diabetului si intaresc imunitatea.

Citeste si: 10 remedii care-ti potolesc pofta de mancare

  • Ulei de canepa – se poate spune ca este un super-aliment, avand in vedere spectrul larg de beneficii pentru sanatate: regleaza nivelul colesterolului, reduce stresul, ajuta la refacerea dupa leziuni, regenereaza stratul subdermic al pielii, ajuta la ameliorarea dezechilibrelor metabolice. Asadar, este un supliment pe care il poti include in dieta ta, urmand indicatiile medicului de familie si prospectul.
  • Ginkgo Biloba – o planta cu efecte puternic antioxidante isi gaseste mereu loc intr-o dieta echilibrata. Iar Ginkgo este una dintre ele. Beneficiile sale pentru sanatate sunt numeroase si includ: regleaza fluxul de sange catre creier, echilibreaza tensiunea arteriala, este recomandata in sindrom premenstrual si in tulburarile de deficit de atentie. Substantele active din aceasta planta imbunatatesc circulatia sanguina prin curatarea arterelor, conducand la o mai buna oxigenare. 

Pe Pharmag.ro gasesti numeroase alte remedii pentru scaderea colesterolului rau si sustinerea unui stil de viata sanatos. Nu uita sa citesti cu atentie prospectul si sa ceri opinia medicului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here