Home Uncategorized Ce este aromoterapia si ce beneficii are pentru organism?

Ce este aromoterapia si ce beneficii are pentru organism?

319
0
SHARE
aromoterapia-beneficii-organism

Aromoterapia este o ramura terapeutica care se bazeaza pe proprietatile uleiurilor esentiale extrase din plantele aromatice. Aceasta forma de terapie este utilizata pentru a restabili echilibrul mintii si corpului, genereaza un sentiment de liniste, favorizand relaxarea. Practica nu este una noua, ea este utilizata in China inca din anul 4500 i.H. Mai mult, vechii egipteni foloseau uleiurile esentiale in scopuri terapeutice si pentru imbalsamare. De asemenea, in Grecia, medicii Galen si Hipocrate foloseau plantele aromatice pentru a-si trata pacientii.

Astazi, aromoterapia completeaza medicina traditionala, astfel ca efectele acesteia din urma sunt mai eficiente si de lunga durata. Asta pentru ca, prin aromoterapie, putem ajunge la radacina emotionala a problemei si stimula propriile energii vindecatoare ale corpului.

Principalele beneficii ale aromoterapiei

Aromoterapia pleaca de la principiul conform caruia simtul mirosului este direct legat de emotiile noastre, datorita conexiunii pe care o mentine cu creierul. Amestecul de arome trebuie sa fie placut si reconfortant in momentul terapiei. Beneficiile sunt numeroase, iar intre acestea se numara:

  • Efect de decongestionare
  • Imbunatateste circulatia sanguina
  • Relaxeaza musculatura
  • Controlul transpiratiei excesive
  • Reduce oboseala
  • Ofera sentimentul de liniste
  • Imbunatateste digestia.

Metode de aplicare a aromoterapiei

Uleiurile esentiale pot fi aplicate in moduri diferite, astfel:

  • Prin inhalare – aceasta este o metoda de baza si presupune ca uleiurile esentiale din plante sa se dilueze in apa fierbinte. Metoda este folosita pentru probleme ale sistemului respirator sau pentru unele probleme ale pielii.
  • Prin masaj – uleiurile esentiale se dilueaza in apa sau lotiune. Ulterior, se efectueaza un masaj viguros sau delicat, in functie de afectiune. Masajul este ideal pentru contracturi.
  • Prin bai aromatice – se umple cada cu apa calda si se toarna cateva picaturi de ulei esential. Aceste bai imbunatatesc circulatia si favorizeaza relaxarea.
  • Prin cataplasme – fierbinti sau reci, acestea sunt recomandate pentru afectiuni ale pielii sau probleme musculare.
  • Uz intern – ingerarea poate fi toxica. De aceea, este recomandat avizul unui profesionist inainte de a utiliza aceasta metoda.

Uleiuri esentiale din plante, folosite in aromoterapie

In continuarea articolului nostru, iti oferim o lista cu cateva uleiuri esentiale din plante utilizate frecvent in aromoterapie:

Ulei esential de bergamota – este stimulant, revitalizant, energic si racoritor. Se foloseste pentru ameliorarea stresului, depresiei si anxietatii si restabilirea poftei de mancare.

Ulei esential de chiparos – este sedativ, revigorant si purificator. In plus, ajuta la calmarea sistemului nervos, a simptomelor menopauzei, a stresului si a alergiilor.

Ulei esential de ghimbir – favorizeaza circulatia, este relaxant, ajuta la prevenirea ametelilor, a gretei si a problemelor digestive. In plus, ajuta la imbunatatirea circulatiei si la stimularea sistemului imunitar. Pe de alta parte, este un mare aliat pentru tratarea racelii si a gripei.

Ulei esential de grapefruit – este stimulant, purificator si permite reglarea emotiilor.  De asemenea, sustine combaterea problemelor respiratorii.

Ulei esential de lavanda – este purificator, echilibrant, sedativ si relaxant. Amelioreaza tensiunile sau durerile de cap stresante. In plus, ajuta la ameliorarea arsurilor si a muscaturilor de insecte.

Ulei esential de lamaie – este stimulant, racoritor si purificator. Ajuta la ameliorarea stresului si a oboselii mintale. Favorizeaza circulatia sangelui.

Ulei esential de menta – este antiseptic, decongestionant si digestiv. Este eficient impotriva gripei, relaxarea muschilor stomacului si a tractului gastro-intestinal.

Cauti un ulei esential din plante? Intra pe https://www.sanavita.ro/uleiuri-esentiale/ si alege-ti sortimentul preferat! Pentru beneficii maxime, urmeaza sugestiile din prospect sau indicatiile medicului! (articol sponsorizat)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here