Home Sanatate Igiena aparatului dentar mobil, pe durata tratamentului ortodontic

Igiena aparatului dentar mobil, pe durata tratamentului ortodontic

257
0
SHARE
aparat dentar bucuresti

In ultimul timp, tot mai multi pacienti aleg tratamente ortodontice fie din motive estetice, fie pentru imbunatatirea sanatatii orale. In functie de nevoile si preferintele tale, medicul ortodont iti va recomanda un anumit tip de aparat dentar dintre urmatoarele categorii: aparat dentar fix, aparat dentar mobil, incognito.

Daca ai ales deja varianta de aparat dentar potrivita pentru tine, trebuie sa stii ca va trebui sa respecti cu strictete indicatiile medicului specialist legate de alimentatie si igiena.

Este recomandat sa se evite alimentele lipicioase, tari, bauturile acidulate si dulciurile, pentru ca bracketii, arcurile, inelele sau aparatele mobile reprezinta elemente la nivelul carora resturile alimentare pot stagna cu usurinta, facand dificila igienizarea dintilor. Astfel, este extrem de important sa respecti anumite reguli de igiena orala si de periaj dentar.

Reguli privind igiena aparatului dentar mobil

In cazul pacientilor care aleg un aparat dentar mobil, periajul dintilor se face in mod obisnuit folosind tehnicile corecte de periaj, ata dentara si apa de gura. Procesul trebuie completat de igienizarea aparatului dentar:

  • Spala aparatul dentar cu apa si sapun folosind o periuta de dinti diferita de cea cu care se efectueaza periajul dentar (Atentie! Nu este indicat sa folosesti pasta de dinti in locul sapunului).
  • Insista cu periajul la nivelul surubului, intrucat placa bacteriana sau tartrul restante la acest nivel pot ingreuna sau chiar impiedica activarea aparatului.
  • Introdu aparatul dentar intr-un pahar cu apa cu o tableta speciala de igienizare (se pot folosi si cele pentru igienizarea protezelor dentare) la un interval de 5-7 zile.
  • Nu utiliza niciodata aparatul dentar, daca nu te-ai spalat pe dinti sau nu ai spalat aparatul.

Aparatele dentare mobile sunt indepartate de catre pacient din cavitatea bucala si reaplicate. In momentul in care acestea nu sunt in gura este recomandat sa fie pastrate intr-un recipient, perfect curate.

Alegerea aparatului dentar potrivit pentru tine implica mult mai multe criterii de ordin estetic, functional, legate de cost sau de experienta si tehnica medicului ortodont.

Daca te-ai hotarat sa porti aparat dentar, iti recomandam sa faci o programare la unul dintre medicii nostri specialisti in ortodontie care iti va oferi suport in alegerea aparatului dentar potrivit pentru tine si servicii de cea mai buna calitate privind montarea si reglarea acestuia.

Articol sponsorizat, realizat de catre clinica stomatologica Dental Hospital Romania:
Website: www.dentalro.ro
Email: info@dentalro.ro
Adresa: Str. Racari nr. 5, sector 3, Bucuresti
Telefoane: 0733.045.855 si 0721.021.855

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here