“Doriti sa va traiti viata intr-o stare de sanatate deplina pana la adanci batranete?” Intrebarea o gasiti pretutindeni, iar raspunsul nu e altul decat DA.
Si totusi, cu ce pret? Sunteti probabil o persoana care a inteles importanta terapiilor naturiste in dobandirea unei stari de sanatate fara compromisuri si de lunga durata. Vorbim de o stare generala de bine, care se manifesta prin bucurie, armonie, incredere in sine, sanatate, curaj, bunavointa, optimism, spontanietate, vitalitate si forta launtrica, care indica o stare de sanatate perfecta atat la nivelul corpului fizic, cat si la nivel psihomental.
In acest sens, natura ne-a oferit intotdeauna tot ce avem nevoie, depinde numai de noi daca putem sa ne bucuram de aceste daruri cu multa intelepciune. Unul dintre remediile naturiste apreciat din timpuri stravechi este si aloe vera.
Gelul de Aloe este cunoscut din antichitate si utilizat pentru calitatile vindecatoare si de intinerire deosebite pe care le are. Medicii antichitatii Dioscoride si Plinius pretuiau foarte mult proprietatile terapeutice ale plantei de aloe vera. In acele vremuri, in Europa, sucul de aloe costa foarte mult. Se spune ca tocmai din cauza acestei plante Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca o insula pe care se cultiva Aloe sucul careia era folosit de catre bastinasi pentru proprietatile tamaduitoare.
Medicii naturisti mentioneaza ca este absolut necesar sa includem sucurile naturale din fructe in dieta noastra zilnica, iar printre aceste sucuri un loc de frunte il ocupa si sucul de Aloe. Aceasta asigura o prelungire a duratei de viata si imbunatatirea starii de sanatate.
Sucul de Aloe Vera este foarte bun pentru consum si poate trata multiple afectiuni. El contine o abundenta de principii nutritive: minerale, vitamine, enzime, aminoacizi. Aceste componente ajuta la reglarea intregului metabolism.
Cele mai importante efecte ale sucului de Aloe Vera sunt: depurative, antiseptice, antibiotice, antioxidante, antitumorale, imunomodulatoare, antialergice, regenerante, nutritive, radioprotectoare.
Prezenta mucopolizaharidelor in sucul de aloe ii confera o consistenta filamentoasa cu efecte emoliente, antiinflamatorii si regenerante asupra tesuturilor, dar in primul rand asupra mucoasei gastrointestinale. Cercetarile au aratat ca sucul de aloe este un gastroprotector excelent. Acesta juta la reglarea tranzitului intestinal, elimina inflamatia si iritatiile mucoasei intestinale si constipatia.
Planta de Aloe Vera are o putere antibiotica, antimucotica si antivirala naturala. Aceasta activitate este realizata de diversi glicozizi antrachinonici, cum ar fi aloina si acidul aloetic. Aloina are si proprietati laxative, drenoare si depurative, astfel curata organismul de toxine si nu permite acumularea lor in organism.
Acemananul stimuleaza sistemul imun si mareste producerea de macrofagi. Prin capacitatea lor de absorbtie si de inglobare a microorganismelor sau a celulelor atipice, previn invazia agentilor patogeni sau a celulelor canceroase.
În anul 1989 – Cercetatori din Okinawa, Japonia, au publicat un studiu în Jurnalul Japonez al Cercetarii Cancerului. In acesta se arata ca Aloe Vera contine cel putin trei agenti antitumorali: emodin, mannose si lecitina. Rezultatul studiului a fost ca aloe vera tine sub control cancerul pulmonar si ca este un tratament eficient pentru leucemie. De asemenea, s-a aratat ca previne formarea de tumori.
Citeste si: Optifibre – ajutorul intregii familii impotriva constipatiei
Pentru efectele sale radioprotectoare sucul de aloe este recomandat persoanelor care sunt expuse dozelor mari de radiatie ionizanta, de exemplu in cazul radioterapiei. Pe de alta parte sucul de Aloe prezinta si proprietati imunomodulatoare, fiind efficient si in tratamentul alergiilor.
Exista mai multe substante in componenta sucului de aloe care ii confera proprietati antioxidante. Aceste substante sunt capabile sa neutralizeze radicalii liberi, care declanseaza reactii distructive in lant la nivel celular.
Mineralele organice din componenta sucului de aloe potenteaza actiunea antioxidanta a plantei. Intre acestea se inscrie Mn, Cu, vitaminele B, C, E si cisteina.
Proprietatile tonifiante ale sucului de aloe sunt foarte pretuite si In cosmetica. Acesta este un stimulator foarte eficace: el grabeste regenerarea celulelor si impiedica imbatrinirea pielii. Aplicarea gelului de aloe vera este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi remedii pentru o serie de afectiuni ale pielii, precum arsurile de gradul I si taieturi.
Gelul de aloe vera pentru uz extern este un bun antiseptic, anti-alergen, are proprietati anti-inflamatorii. Astfel el este recomandat in cazul afectiunilor dermatologice, arsurilor sau pentru ingrijirea frumusetii.