Home Frumusete 4 alimente care favorizeaza productia de colagen

4 alimente care favorizeaza productia de colagen

1793
2
SHARE
colagen

Colagenul este unul dintre cele mai importante elemente ale corpului uman, iar ceea ce sustine productia de colagen in cantitatile necesare pentru organism este o alimentatie echilibrata.

Atunci cand dieta este saraca in nutrienti sau corpul primeste mereu aceleasi alimente, colagenul nu este produs in cantitatile necesare, iar efectele sunt vizibile la exterior. Parul este lipsit de vitalitate, pielea este terna si liniile de expresie sunt mai vizibile.

Una dintre alternative ar fi suplimentarea alimentatiei cu produse farmaceutice testate, pe baza de colagen. O alta varianta, mult mai la indemana am spune noi este consumul de alimente care favorizeaza productia de colagen si adoptarea unui stil de viata echilibrat, cu tot ceea ce inseamna asta (inclusiv activitate fizica).

Beneficiile cresterii consumului de alimente care favorizeaza productia de colagen

  • scad sansele de a dezvolta boli ale oaselor, in principal artrita si osteoporoza
  • cicatrizarea rapida a ranilor deschise
  • restabilirea masei articulatiilor care au fost uzate
  • imbunatateste elasticitatea pielii

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre colagen

4 alimente care favorizeaza productia de colagen

Ardeiul gras rosu – Vitamina C este esentiala in producerea de colagen, iar una dintre cele mai bune surse de Vitamina C este chiar ardeiul gras rosu. Atunci cand dieta este saraca in Vitamina C, organismul nu poate sintetiza acest element atat de important.

Doar 125 de grame de ardei gras rosu furnizeaza 95 mg de colagen.

Poti folosi ardeiul gras rosu in nenumarate retete, atat in salate, dar si in mancarurile gatite la foc.

Rosiile favorizeaza producerea de colagen, deoarece sunt bogate in licopen. Consumul de rosii sustine organismul in lupta lui cu mediul nociv, poluarea si razele ultraviolete.

Este recomandat sa consumi rosiile in stare proaspata, pentru a beneficia de toti nutrientii pe care ii contin.

Somonul este cunoscut ca un aliment bogat in grasimi bune pentru inima si functionarea intregului organism. Acizii grasi Omega-3 lupta impotriva inflamatiilor si impiedica deteriorarea colagenului.

In plus, nu ai nevoie de trucuri multe pentru a pregati acest peste. Il poti pune in cuptor alaturi de cateva ierburi aromatice sau il poti trage la tigaie. Il poti manca impreuna cu salata de cruditati si ierburi sau cu legume la tigaie.

Carnea de curcan este al patrulea aliment pe care ti-l recomandam, daca vrei sa favorizezi producerea de colagen. Producerea de colagen in mod natural depinde de existenta unor aminoacizi esentiali. Consumul de proteine animale este, asadar, recomandat. Intre sursele de proteine se numara si curcanul.

Carnea de curcan contine prolina, glicina si lizina, care ajuta la sinteza colagenului de buna calitate.

Combina carnea de curcan cu legume verzi, cu rosii si ardei gras rosu si bucura-te de o masa satioasa si hranitoare.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here