Home Familie si Relatii Cum depasesti stresul mutarii cu partenerul?

Cum depasesti stresul mutarii cu partenerul?

103
0
SHARE
mutare cu partenerul

Mutarea impreuna cu partenerul poate genera tensiuni in cuplu. Pe langa rabdare, trebuie sa faci un exercitiu de asertivitate, empatie si intelegere. Afla sfaturile pentru ca mutarea sa fie de bun augur pentru fiecare!

Mutarea impreuna cu partenerul este o schimbare care revolutioneaza lumea interioara a fiecarui membru al cuplului. Uneori, stresul produs de aceasta miscare pare ca nu se disipa deloc si destrama relatia de cuplu. Vrei sa stii cum sa faci fata stresului de la mutarea in cuplu? Citeste articolul nostru si afla cateva sfaturi pentru ca stresul unei mutari sa nu contamineze fericirea cuplului!

O casa noua, vecini noi, ambient nou, toate pot determina un dezechilibru in viata unui cuplu. Cu toate acestea, nu trebuie sa lasi anxietatea sa preia controlul. Este necesar sa identifici aspectele pozitive ale mutarii impreuna si sa iei cateva masuri de precautie pentru ca mutarea sa fie un proces echilibrat.

Citeste si: Cum poti trata rozaceea?

Linistea si energia pozitiva trebuie sa prevaleze in organizarea unei schimbari de casa. Astfel, controlul emotiilor este esential pentru a evita stresul unei mutari.

Pentru a nu cadea in anxietate, urmatoarele sfaturi pot fi extrem de utile:

Organizarea anterioara

Debarasarea de articolele nefolosite, in timpul curateniei generale, este de mare ajutor. Aceasta inseamna o mare economie de timp si munca atunci cand apare decizia unei mutari. Practic, dupa ce ati stabilit perioada in care doriti sa va mutati impreuna, sarcinile care trebuie indeplinite sunt planificate pe zile. Astfel, organizarea este mai buna si sunt evitate multe inconveniente sau evenimente neprevazute care genereaza stresul unei mutari.

Realizarea unei schite cu amplasarea mobilierului in noua locuinta este si el un punct de baza. Este o modalitate excelenta de a obtine informatii concrete care va ajuta sa va adaptati noului mediu.

Ambalarea bunurilor

Daca te-ai decis sa te muti cu partenerul, esti constient/a ca nu poti realiza asta intr-o singura zi. Ambalarea bunurilor, clasificarea si etichetarea acestora este cea mai buna optiune. De asemenea, este indicat sa separi ceea ce este de uz zilnic de ceea ce este mai putin necesar.

Pe eticheta este recomandat sa inscriptionezi numarul de obiecte si in ce camera vor fi amplasate. In acelasi mod, trebuie marchezi produsele/obiectele care sunt fragile. Toate aceste informatii iti vor fi de mare ajutor in momentul despachetarii.

Citeste si: Plante norocoase conform filosofiei feng-shui

Ziua mutarii impreuna

In ziua mutarii, spiritele sunt usor diferite de o zi normala. Exista un amestec de fericire cu gust de dezradacinare. Cu toate acestea, trebuie sa te concentrezi intotdeauna asupra aspectului pozitiv al acestei experiente.
In ziua mutarii, e important sa aveti un program bine stabilit si rolurile fiecarui partener. Cine face transferul bunurilor si cu ce, timpul necesar calatoriei si activitatile extra ale zilei, etc..

Noua ordine

Odata ajunsi in casa mult dorita, veti fi inconjurati de cutii, pachete si mobilier. Este evident ca dureaza cateva zile pentru a pune totul la locul lui. Rabdarea este, in aceasta situatie, cel mai bun aliat pentru a depasi stresul unei mutari.

Obiectivul unei camin impreuna este practic indeplinit si trebuie te bucuri alaturi de partener. Pune pe pozitii acele lucruri care sunt indispensabile la inceput, urmand ca celelalte sa fie aranjate rand pe rand, in cateva zile, sau achizitionate treptat.

Odihna este esentiala

Dorinta de a sta impreuna in casa visurilor, te poate determina sa muncesti mai mult, pentru a pune totul la punct. Dar, stresul mutarii si efortul fizic zilele respective se vor resimti. Astfel, o pauza este necesara pentru a-ti recapata energia si pentru a nu afecta starea de spirit a cuplului. Vei avea destul timp pentru a decora si curata casa asa cum iti doresti.

Calm si planificare: cheia esentiala pentru a depasi stresul mutarii impreuna

O lista cu zilele, sarcinile si rolurile fiecaruia tine tensiunea departe si, implicit, stresul. Intotdeauna apar evenimente neprevazute, dar acestea nu ar trebui sa schimbe starea de spirit a nimanui. Este o perioada de schimbare si trebuie tratata cu calm.

Vizualizarea viitoarei case comune este un exercitiu pozitiv de facut in cuplu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here