Home Familie si Relatii De ce e important sa petreci mai mult timp cu familia?

De ce e important sa petreci mai mult timp cu familia?

121
0
SHARE
petrece timp cu familia

Nevoia de a petrece timp cu familia se naste din dorinta de a construi si impartasi experiente minunate cu oamenii pe care ii iubim. Aceste momente sunt ideale pentru a crea legaturi care sa dureze in timp si sa previna tot felul de conflicte. In familie se invata principiile si valorile necesare integrarii in societate, iar timpul petrecut impreuna ne ajuta sa le dobandim. Nu in ultimul rand, relatiile bune cu familia si prietenii sunt esentiale pentru bunastarea copiilor.

Din pacate, in prezent, familia este in proces de dizolvare. Motivele sunt numeroase, iar ritmul actual de viata, care ne determina sa fim materialisti si hedonisti ocupa un loc important.

Pe de alta parte, rolul batranilor este mult subestimat, desi sunt o sursa inepuizabila de cunoastere si iubire. In Africa exista o vorba care spune: „Cand o persoana in varsta dispare, parca ar fi ars o intreaga biblioteca”.

De ce e important sa petreci timp cu familia?

Timpul petrecut impreuna cu cei dragi este deosebit de valoros. Unele activitati, precum vizionarea de filme, servirea cinei sau a micului dejun, contribuie la dezvoltarea emotionala si psihologica a fiecaruia dintre membrii nucleului familial. In plus, la fiecare intalnire a familiei vei vedea ca fericirea, pacea si armonia domnesc in casa ta. Toti membrii se vor simti iubiti si importanti, ceea ce ajuta la consolidarea unei imagini pozitive.

Profita de intalnirile familiale pentru a asculta si a da sfaturi atunci cand cei dragi isi impartasesc proiectele! Acest lucru ii va motiva sa-si doreasca sa petreaca si mai mult timp impreuna.

Bucura-te de timp cu copiii tai!

Timpul petrecut cu copiii este extrem de benefic pentru dezvoltarea sanatoasa a acestora. Ocaziile in care te bucuri de compania copiilor tai trebuie sa fie de calitate, iar respectul, toleranta si disciplina trebuie pastrate mereu. Arata-le afectiune si vei intari relatia cu copiii tai.
Ei vor descoperi astfel si locul important pe care il ocupa in viata ta. Acest lucru intareste imaginea pozitiva despre ei insisi, ceea ce le creste stima de sine.

Citeste si: Mierea de lavanda, beneficii si utilizari

Activitati pentru a imparti timpul in familie

Obligatiile si cerintele vietii moderne au facut ca numarul familiilor care nu au timp sa se bucure de momente frumoase impreuna sa creasca in fiecare zi. Exista, insa, cateva activitati care sa va scape de rutina si sa ofere clipe de fericire impreuna:

  1. Pregatiti mancarea impreuna si mancati in familie! Pregatirea unei retete, precum o prajitura sau pur si simplu un suc, este ideala pentru a impartasi momente placute cu familia. Iar a manca impreuna ceea ce ati pregatit poate deveni o experienta minunata.
    La fel, este convenabil sa planificati, cel putin o data pe saptamana, o masa cu toata familia. Poate fi, de exemplu, micul dejun sau pranzul de duminica. A manca in familie promoveaza obiceiurile alimentare sanatoase, imbunatateste abilitatile de comunicare si reduce comportamentele de risc, cum ar fi consumul de droguri sau alcool.
  2. Faceti impreuna treburile casnice! Formati o echipa cu toti membrii familiei pentru a indeplini sarcinile casei. Atribuiti sarcinile in functie de varsta fiecaruia dintre membri, astfel incat acestia sa le poata executa usor si rapid.
    Acest tip de activitate incurajeaza respectarea regulilor, disciplina si dragostea. Treburile casnice pot fi chiar distractive daca reusesti sa le orientezi corect. Lauda munca fiecarui membru, in special a celor mici. Invata-i satisfactia verificarii rezultatelor obtinute.
  3. Sprijina activitatile educationale!
    In prezent, exista posibilitatea de a angaja persoane care sa ofere sprijin copiilor in indeplinirea sarcinilor scolare. Cu toate acestea, este de preferat ca parintii sa-i ajute cu temele. Cand copiii sunt indrumati in familie, ei se simt mai motivati cand vine vorba de indeplinirea obligatiilor de elevi.

Despre nevoia de a petrece timp cu familia

Pentru a satisface nevoile de intelegere si iubire acasa, este esential sa petreci timpul cu familia. Acest lucru este fundamental pentru educatia copiilor, deoarece comportamentul parintilor este modelul.

Trebuie avut in vedere ca cel mai bun mod de a-i cunoaste pe fiecare dintre membrii familiei, sub toate aspectele sale, este petrecerea timpului impreuna.

In cele din urma, nu lasa obligatiile, munca si viata moderna, sa te desparta de familie. Este important Atunci cand decizi sa construiesti o familie cu cineva, trebuie sa tii cont ca impartirea timpului te va ajuta sa intaresti relatia si sa pui bazele solide pe care copiii vostri vor creste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here