Home Sanatate Beneficiile uleiului de canepa

Beneficiile uleiului de canepa

151
1
SHARE
beneficii ulei de canepa

Uleiurile din seminte au castigat popularitate in ultimii ani. Acestea prezinta o serie de proprietati nutritive care pot avea numeroase beneficii pentru sanatate. In acest articol, vorbim despre un ulei cu totul special, uleiul de canepa.

Acest produs este extras din semintele plantei de canepa, care este o varietate a plantei de Cannabis sativa. Cu toate acestea, spre deosebire de alte parti ale plantei, uleiul de canepa nu contine proprietati psihotrope. Nu are in compozitie THC, acesta fiind neurotransmitatorul responsabil de efectele plantei asupra sistemului nervos central.

Principalele proprietati ale uleiului de canepa

Uleiul de canepa are cateva proprietati benefice pentru organism. Uite care sunt acestea:

Reduce inflamatia

Acest produs este capabil sa reduca inflamatia sistemica. Se pare ca are efecte asupra patologiilor inflamatorii intestinale, respectiv ca ar fi capabil sa atenueze simptomele.

Potrivit unui studiu publicat in The Cochrane Database of Systematic Reviews, in ciuda proprietatilor antiinflamatorii ale substantei, nu au fost stabilite dovezi clare cu privire la imbunatatirea bolii Crohn prin utilizarea uleiului de canepa.

Numeroase cercetari au aratat ca acest ulei are potential in ameliorarea problemelor pielii prin utilizarea sa locala. Uleiul de canepa se poate aplica direct pe unele leziuni ale pielii sau se pot cumpara produse cosmetice care includ uleiul printre ingredientele lor.

Imbunatateste functia cardiovasculara

Uleiul de canepa prezinta in compozitia sa acizi grasi din seria Omega-3. Aceste lipide nesaturate sunt capabile sa reduca riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, dupa cum a confirmat cercetarile publicate in revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

In paralel, este necesar sa se reduca consumul de grasimi trans. In acest fel, profilul lipidic poate fi imbunatatit si oxidarea lipoproteinei LDL poate fi redusa, ceea ce are un impact pozitiv asupra functionarii inimii si a sistemului vascular.

Citeste si: Psyllium – Ce este si ce beneficii are?

Uleiul de canepa este util pentru tratamentul fibromialgiei

Fibromialgia este o boala greu de diagnosticat si incurabila. Aceasta se prezinta cu dureri musculare generalizate, precum si oboseala cronica si oboseala constanta. Proprietatile bioactive ale uleiului de canepa permit un management mai bun al bolii, reducand simptomele si crescand calitatea vietii pacientilor.

Trebuie mentionat ca aceasta problema afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Fiziopatologia sa este in prezent neclara si nu exista medicamente care sa fie cu adevarat eficiente pentru tratamentul sau. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca unele substante precum melatonina reduc semnificativ durerea si imbunatatesc calitatea somnului la pacientii cu aceasta boala.

Uleiul de canepa poate fi folosit pentru a combate greata

O alta aplicatie a uleiului de canepa deriva din actiunea sa ca antiemetic (medicamente utilizate pentru a combate starea de rau și voma). Acest produs poate fi utilizat la pacientii cu cancer care efectueaza chimioterapie cu scopul de a reduce greata si disconfortul rezultat in urma tratamentului.

Citeste si: Ce este uleiul uscat si cum se foloseste?

Ulei de canepa este un produs versatil, cu multiple aplicatii

Dupa cum poti observa, acest ulei nu seamana prea mult cu alte produse derivate din planta de canabis. Pe langa faptul ca este legal pentru vanzare, are efecte pozitive asupra sanatatii. Utilizarea uleiului de canepa este benefica pentru sistemul cardiovascular si pentru reducerea inflamatiei sistemice. Cu toate acestea, exista inca un deficit de studii care sa coroboreze aplicarea acestuia la pacientii cu boli inflamatorii intestinale.

Cel mai obisnuit este sa gasesti uleiul in farmacii, atat in ​​lotiune, cat si in capsule. Desi nu este necesar sa consultimedicul pentru utilizarea acestuia,, este indicat sa urmezi recomandarile de pe eticheta. De asemenea, este necesar sa te consulti cu farmacistul/medicul despre interactiunile acestuia cu eventuale medicamente pe care ti le administrezi.

In plus, este intotdeauna recomandabil sa ai grija la alte obiceiuri, precum mancarea si odihna. Practicarea activitatii fizice in mod regulat va ajuta, de asemenea, la imbunatatirea multor patologii in care uleiul de canepa este capabil sa reduca simptomele. Aminteste-ti ca sanatatea este suma mai multor factori, nu trebuie sa neglijezi niciunul dintre ei. In caz contrar, de-a lungul anilor pot aparea boli care afecteaza stilul de viata.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here