Home Frumusete Ce este bakuchiol si ce beneficii are pentru piele?

Ce este bakuchiol si ce beneficii are pentru piele?

124
0
SHARE
Bakuchiol este un compus natural obținut din planta Psoralea corylifolia

Bakuchiol este un compus natural obținut din planta Psoralea corylifolia, cunoscută și sub denumirea de “babchi” sau “bobul de bakuchiol”. Acest ingredient a câștigat popularitate în industria cosmetică datorită similitudinii sale cu retinolul, un alt ingredient comun folosit în produsele cosmetice care protejeaza impotriva imbatranirii pielii. Cu toate acestea, bakuchiol este un compus botanic, spre deosebire de retinol, care este sintetic sau obținut din surse animale.

Planta Psoralea corylifolia a fost utilizată în medicina tradițională asiatică și ayurvedică datorită proprietăților sale terapeutice. Compoziția chimică a acestei plante poate varia, iar diferiți compuși pot contribui la beneficiile sale pentru sănătate. Pe lângă bakuchiol, această plantă mai conține și psoraleni, compuși chimici prezenți cunoscuți pentru proprietățile lor fotoprotectoare. Alți compuși sunt furanocumarine, cunoscuti pentru proprietățile lor antiinflamatorii și fotosensibilizatoare.

În acest articol îți vom prezenta câteva dintre beneficiile bakuchiol pentru piele. Rămâi până la final, pentru a afla cum te poate ajuta acest compus pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă!

Beneficiile bakuchiol pentru piele

  1. Proprietăți anti-îmbătrânire: Bakuchiolul este recunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii pielii, precum liniile fine, ridurile și pierderea elasticității. Acesta stimulează producția de colagen, care este esențial pentru menținerea fermității și a aspectului tânăr al pielii.
  2. Potențial antiinflamator: Bakuchiolul are potențiale proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației și roșeții asociate cu anumite probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau dermatita.
  3. Compatibilitate cu pielea sensibilă: Spre deosebire de retinol, care poate provoca iritații la anumite persoane, bakuchiolul este considerat a fi mai blând cu pielea. Acesta oferă avantaje similare fără a avea efecte secundare neplăcute. Aceasta îl face o opțiune potrivită pentru cei cu piele sensibilă.
  4. Stimularea regenerării celulare: Bakuchiolul poate stimula regenerarea celulară și exfolierea, contribuind astfel la o piele mai luminoasă și uniformă.
  5. Proprietăți antioxidante: Are proprietăți antioxidante care ajută la protejarea pielii împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi, care pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii.
  6. Potențial în tratarea acneei: Bakuchiolul poate fi benefic și pentru persoanele cu probleme de acnee. Deși mai multe cercetări sunt necesare, există studii care sugerează că bakuchiolul poate ajuta la gestionarea acneei fără a avea efectele secundare prezentate de retinol.

Este important de menționat că, deși bakuchiolul este adesea considerat o alternativă mai blândă la retinol, rezultatele pot varia de la o persoană la alta, iar sensibilitatea la diferite ingrediente poate diferi. Înainte de a încorpora produse care conțin bakuchiol în rutina ta, este recomandat să faci un test pentru a verifica compatibilitatea cu pielea ta. De asemenea, consulta inainte un specialist în dermatologie pentru recomandări personalizate.

Citește și: Sfaturi practice pentru o piele sănătoasă la orice vârstă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here